HAE-SUN KANG

Sydkoreansk violinist, født 1961. Musiker i Ensemble intercontemporain siden 1994 og professor ved Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris (CNSMDP). Kang blev som 15-årig optaget ved CNSMDP under Christian Ferras. Hun vandt flere internationale priser (Rodolfo Lipizer i Italien, Carl Flesch i London, Yehudi Menuhin i Paris, ARD i München) og blev førsteviolinist i Orchestre de Paris, inden hun kom til Ensemble intercontemporain.

Hae-Sun Kang har uropført adskillige referenceværker for violin såsom Pierre Boulez’ “Anthèmes II” for violin og elektronik (Donaueschingen, 1997), som hun har indspillet for Deutsche Grammophon og ofte opført i Europa og USA. Hun har været solist i violinkoncerter af Pascal Dusapin, Ivan Fedele, Matthias Pintscher, Unsuk Chin, Beat Furrer samt af Michael Jarrel, hvis “…prisme/incidences…” hun indspillede for Aeon.

Hae-Sun Kang opfører regelmæssigt recitals med værker, der er dedikeret til hende - af komponister som Philippe Schœller, Beat Furrer, Unsuk Chin, Georges Aperghis, Marco Stroppa, Bruno Mantovani og Dai Fujikura. Hun uropførte “Synapse” for violin og orkester af Philippe Manoury i Stuttgart i 2010 og fremførte igen værket i 2011 med Orchestre Philharmonique de Strasbourg, Orchestre Philharmonique de Radio France og med Seoul Philharmonic Orchestra. Hun gav verdenspremieren på “Partita II”, igen af ​​Philippe Manoury, for solo violin og elektronik på Festival de Lucerne i 2012. Andre vigtige uropførelser er “Trait d’Union” for violin og cello af Philippe Hurel og “Vita Nova” for violin og ensemble af Brice Pauset.